Officieel ambachtsman

Bijgewerkt: 15 mrt 2020

Spinnen, vilten en kleuren van wol en mohair zijn oude ambachten. Omdat we deze ambachten levendig houden, proberen te verspreiden en ook trachten daarin innovatief te zijn mogen we het officieel label van ambachtsman gebruiken.

Ook al spint Johan van zijn 12de, voor het lesgeven werken we samen met mensen die een veel bredere kennis hebben en die meer ervaring hebben in het lesgeven.


Ook bij het vilten zijn er vele specialismen, voor een aantal daarvan werken we daarom ook graag samen met deskundigen in hun vakgebied.

Het vilten van 100% mohair wordt algemeen als onmogelijk beschouwd. Door enkele technieken uit verschillende disciplines te combineren slagen wij er wel in om warme, erg lichte, flinterdunne of dikkere, draagbare stoffen te vilten.


Voor het kleuren van wol en mohair bestaan er nieuwe milieuvriendelijke kleurstoffen die iedereen thuis kan gebruiken. Kleuren met de microgolfoven is één van de vele workshops die we organiseren.

Het kleuren met planten, zonder gebruik van (soms gevaarlijke) beitsmiddelen, is voor de cursisten steeds een openbaring en de resultaten zijn steeds verrassend mooi.

officieel, door de overheid uitgegeven, logo