Individuele workshops op maat

Bijgewerkt: een dag geleden

De vraag naar workshops met wol en andere natuurlijke vezels is groot.

Het is de bedoeling dat je na het volgen van de workshop thuis zelf creatief aan de slag kunt.


We mogen de volgende workshops organiseren voor één tot maximum twee personen per keer:


Vachtvilten: de geschoren vacht van een, nog levend, schaap verwerken we tot een "velletje", zonder leder, dat later gewoon gewassen kan worden. Van 10u tot 16u, €110.

Leren spinnen: op ongeveer 4 uur weet je hoe je moet een spinnewiel moet werken en ga je naar huis met een zelf gesponnen en getwijnd draadje. Van 9u tot 13u of van 13u tot 15u, €85. (Kan eventueel ook op donderdag namiddag.)

Zitkei vilten: met gerecycleerd materiaal (kussens, donsdeken, ...) en wol maken we een stevige zitkei met een diameter van ongeveer 40 cm. Van 9u tot 13u of van 13u tot 15u, €110.

Catcave: op ongeveer 5 uur tijd en na een stevige workout maak je jouw kat blij met een eigen warme "grot", die goed wasbaar is. Van 12u tot 17u, €95.

Gevilte mand: na ongeveer 4 uur werken heb je een stevige wollen mand met een diameter van ongeveer 25 cm. Er zijn vele variaties mogelijk. Van 12u tot 16u, €95.

Stokjes weven: met dit "primitieve" weefgetouw kunnen er, met verrassend veel materialen, mooie tapijten gemaakt worden. Het aanleren van enkele weeftechnieken duurt slechts enkele uren. Van 13u tot 16/17u, €50 (weefgetouw + les = €140).

Ecoprinten: de basisprincipes aanleren van het maken van afdrukken van bladeren op zijde, katoen of wol. Van 10u tot ongeveer 16u, €85. (vanaf eind mei)

Wolbeleving: de mogelijkheden herkennen van goede ruwe wol, de verschillen in voorbereiden voor spinnen of vilten, hoe ruwe wol wassen, hoe kan je vezels mengen, ... Van 13u tot 17u, €85.

Vogelhuisje vilten: een leuk vogelhuisje maken om je tuin op te fleuren en waar vogels hopelijk ook vrolijk van worden. Van 13u tot 16u, €85.


In onderling overleg spreken we een dag en een uur af. Neem contact op: khansen@telenet.be

Om het voor iedereen duidelijk te houden: in de volgende lijst verwijderen we de dagen die volzet zijn en vullen we regelmatig nieuwe datums bij aan.


spinnen voor beginners kan eventueel ook op een donderdag namiddagzaterdag 15 mei

zondag 16 mei


maandag 24 mei

zaterdag 29 mei

zondag 30 mei

zaterdag 5 juni

zondag 6 juni

zaterdag 12 juni

zondag 13 juni

zaterdag 19 juni

zondag 20 juni

zaterdag 26 juni

zondag 27 juni

...