122-16-logo-nl.jpg

Khansenhof is officieel erkend als een bedrijf waar de ambachten spinnen, vilten en kleuren van wol en mohair in stand worden gehouden, beoefend worden, en ook aangeleerd worden. We trachten ook innovatief te zijn en hebben o.a. een praktisch mengbord ontwikkeld en kunnen ook stoffen in 100% mohair vilten (werd tot nu toe algemeen als onmogelijk beschouwd).

CAE-vrij bedrijf = uitvoer naar het buitenland is toegestaan.

CAE of Capriene Arthritis en Encephalitis is een, niet op de mens overdraagbaar, virus dat bij geiten gewrichtsontstekingen en hersenaandoeningen veroorzaakt.

Gedurende enkele jaren werden er van onze dieren om de 6 maanden een bloedstaal onderzocht. De resultaten waren steeds negatief.

We doen ook vrijwillig mee aan het onderzoek naar scrapie (een vorm van gekke koeienziekte bij schapen en geiten). In België zijn er de laatste decennia geen gevallen meer opgedoken (dus bij Khansenhof ook niet).

BOEKEN

Raising Angora Goats for Beautiful Mohair. 

Sharon Chestnut

The spinner's Book of Yarn Designs. Techniques for Creating 80 Yarns.

Sarah Anderson

The Fleece & Fiber Sourcebook. More Than 200 Fibers from Animal to Spun Yarn.

Deborah Robson & Carol Ekarius

 

Yarn.i.tec.ture. A Knitter's Guide to Spinning: Building exactly the Yarn You Want. 

Jillian Moreno

Eco-vilt. Puur natuur!

Anja Schrik

Het bovenstaand filmpje werd gemaakt door Allan Mesick, een knappe Amerikaan die bezeten is van angorageiten en angorakonijnen: https:/m.facebook.com/eurekamohair/